Folkefest i Kollen

19.03.15 - Kari

Folkefest i Kollen

3 Mila

Søndag sto det to stk. Slind på startstreken. Sistemann var også egentlig tatt ut, men det ble til at jeg og Silje fikk stå for familiedeltakelsen denne gangen.

Silje har gått flere verdenscup renn i år, mens dette var mitt første for året. Faktisk første gangen jeg har kommet meg til startstreken i kollen, og min debut på en 30km også, så jeg var vanvittig spent på hva jeg hadde i vente og grua meg egentlig til å gå. Jeg visste det skulle bli langt og hardt.

Med ranking 61 av 63 kunne det nesten bare bli bedre. Det var et kaos uten like i starten, med folk som kastet seg inn og ut rundt omkring. Silje greide å manøvrere seg greit i felltet etter hvert, og fikk gleden av å henge med tetgruppa ut til frognersetern. Dæven det var sterkt, når det er turbon selv som satte tempoet. Hun måtte desverre gi litt luke til de aller beste, men hang bra med i grupper med mer enn habile løpere.

Selv hadde et lite uhell etter en drøy kilometer, hvor jeg prøvde meg på en amerikaner - men ble avvist. Vi havna i en liten klinsj og ble rullende sammen nedover bakken, og staven min brakk. Desverre måtte jeg gå noen bakker for å få ny stav, og først etter 5km hadde jeg fått riktig lengde. I to sekunder tenkte jeg å drite i det hele. Jeg var sist og så ingen forran meg heller. Men man er priviligert som i det hele tatt får stille til start på denne folkefesten, så jeg bestemte meg for å kjøre på og ta igjen så mange som mulig. Formen var skikkelig bra, og jeg som hadde grua meg til alle motbakkene begynte i stedet å glede meg til strekninga opp mot frognersetern. Jeg plukket løpere hele vegen, publikum ropte meg fram, og følelsen var digg.

Silje bestemte seg for å bytte ski underveis. Og selv om man taper noen sekunder på et bytte, følte hun at det ble en bra avgjørelse å få nye friske ski på seg de to siste rundene. Jeg valgte å droppe et skibytte å heller fokusere på å ta så mange plasser som mulig. Selv om de tapte seg på de to siste rundene følte jeg likevel det var rett avgjørelse i mitt tilfelle. 

Da vi hadde gått de lange 30km var det bare å nyte de siste 100m med et fantastisk trøkk fra publikum. Herregud, så rått det var. For helt ukjente løper som oss er det stort at man kan oppleve så stort trøkk rundt hele løypa. At folk roper seg hese for å heie deg fram. RÅTT!!

Jeg endte til slutt på en 33. plass, og fikk en bra opplevelse av jomfruturen i holmenkollen. Silje endre på en 22. plass, og samlet enda flere verdenscup-poeng - familiens "best i test" i år ;)

Kommentarer (0)

Legg inn kommentar

Du kommenterer som gjest