NM 2014!

21.01.14 - Silje, Astrid

NM 2014!

Nm er ett av sessongens store høydepunkt, og det ble "arti for ungan"!!

Størst ført- NM SØLV TIL OPPDAL IL!! det var helt rått! Og over all forventning , spesielt etter at det ble klart at Kari ikke kom til å rekke å bli klar for årets NM stafett. Heldigvis fikk vi med førsteårs junioren Kaja Sandsten på laget! lite ante vi at hun kom til å gå en så bra etappe! Asrtid gikk helt etter planen, og hang med teten helt inn til vekslig. Der venta en litt små-nervøs Kaja på startstreken, men det så ikke ut til å hindre henne i det hele tatt! Hun greide på imponerende vis å holde hodet kaldt og gå sitt eget løp, og holdt bra trøkk hele veien. Det førte til at Silje så en fjern muligehet til å nå opp til tangering av fjorårets bronse når hun fikk klappet på skuldra!

Hun gikk ut alt hun hadde, da det var eneste sjansen for å nå igjen løperne forran. "no guts no glory" som det heter så fint. heldigvis hadde hun masse saft i frasparket, og i den siste lange bakken greide hun å få kontakt med først duoen som lå å kjempet om bronsen, litt lenger opp i bakken var også grlimra også sølvmedaljen i det fjerne, og det ble en melkesyreduell av dimensjoner over den siste kneika! heldigvis Var Oppdal IL i støtet, og sikra sølvet forran Hemings andrelag. Gullet gikk med god margin til forhåndsfavoritene Heming 1.

Resten av Nm ble også en opptur for både Astrid og Silje, etter en litt tung åpning av sessongen i år. Astrid hang med Marthe kristoffersen og Martine Ek Hagen hele veien på duathlon på lørdag, og ble tilslutt nr 6,rett bar 4 plassen i mål! Silje kom inn ikke langt bak på en 8 plass. 

På torsdagenns 10km klassisk var også Astrid hakke vassere enn Silje, men begge var helt greit fornøyd med gjennomføringen av løpet. Silje klinka til og gikk alle øvelsene, i sprinten holdt det til en semi, og det var godt å se at det slett ikke var så langt fram til de aller beste sprinterne.

 

Nå skal det lades noen dager før det skal træænes igjen fram mot skandinavisk cup i meråker :)

 

 

Kommentarer (0)

Legg inn kommentar

Du kommenterer som gjest